Tyvene on Kokenut ja ammattitaitoinen palvelutalojen rakennuttaja

Kartoitetaan yhdessä mahdollisuuksia yhteisen palveluasuntohankkeen käynnistämiselle ja laaditaan hankkeelle toteutussuunnitelma.

OTA YHTEYTTÄ

   

  Järvenpään hyvinvointikampuksen palvelu- ja senioritalo on valmistunut

  Järvenpään hyvinvointikampukselle sosiaali- ja terveysasema JUSTin naapuriin rakenteilla ollut Myllytien palvelu- ja senioritalo on nyt valmistunut ja senioriasukkaat pääsivät muuttamaan uusiin koteihinsa Vappupäivän aattona 30.4.2020. Palvelu- ja senioritalon 1-2 kerroksissa sijaitsee neljä eri ryhmä/hoivakotia, joissa kussakin on omat, viihtyisät ruokailu- ja oleskelutilansa ja yhteensä 60 hoiva-asuntoa paljon apua ja tukea tarvitseville ikäihmisille. Talon 3-6 kerroksissa sijaitsevat 28 asuntoa itsenäisesti asuville senioreille. Senioriasukkaiden kerho- ja saunatilat sekä upea aurinkoterassi järvinäkymin sijaitsevat rakennuksen 7. kerroksessa. Hoivapalvelut talon asukkaille tuottaa Diakonissalaitoksen Hoiva Oy.

  Palvelu- ja senioritalon lisäksi hyvinvointikampusalueelle on valmistunut 3 asuinkerrostaloa, jossa on omistus-, asumisoikeus- ja vuokra-asuntoja. Korttelin talot kytkee toisiinsa yhteispiha-alue, johon toteutuu asukkaiden aktiivisuuteen ja yhteisöllisyyteen kannustavia pelialueita, kuntoilulaitteita, hyötypuutarha sekä oleskelupergola. Yhteispiha-alueen alla pysäköintihallissa on korttelin autopaikat, joihin asukkaat pääsevät suoraan hissillä omista kodeistaan.

  Myllytien palvelu- ja senioritalosta syntyy kampusalueen toiminnallinen sydän korttelin asukkaiden yhteisessä käytössä olevan korttelituvan ansiosta. Se toimii alueen asukkaiden kohtaamispaikkana ja erilaisten yhteisöllisten tapahtumien ja tilaisuuksien pitopaikkana.

  Korttelituvan yhteydessä sijaitsevan ravintolan ruoka- ja kahvilapalvelut tuottaa Keuda niin korttelin asukkaille kuin muillekin kaupunkilaisille.

  Kortteliin toivotaan muodostuvan moderni kyläyhteisö, jossa monisukupolvisen korttelin asukkailla niin ikääntyneillä kuin lapsiperheilläkin on hyvä elää ja asua ajatuksella ”ketään ei jätetä yksin”. Asukkaiden yhteisöllinen klubitoiminta käynnistetään koronavirusepidemiasta riippuen tulevan kesän tai syksyn aikana.  Loppusyksystä kortteliin valmistuu myös Järvenpään kaupungin ympärivuorokautinen päiväkoti, johon toteutuu liikuntasali sekä korttelin että muidenkin kaupunkilaisten käyttöön.

  Myllytien palvelu- ja senioritalon suunnittelussa on huomioitu kampushankkeen keskeiset teemat: yhteisöllisyys, esteettömyys, tilojen muuntojoustavuus ja virikkeellisyys. Tilasuunnittelun lähtökohtana pidettiin ikäihmisten toiveita yhteisistä aktiviteeteistä ja monipuolisista virikkeistä arjen hyvinvoinnin ja viihtyisyyden lisäämiseksi. Myös energiatehokkuutta ja vähähiilisyyttä on korostettu mm. tuottamalla lämmitys pääosin maalämmöllä. Rakennuksen jäähdytyksessä hyödynnetään maakylmää ja kiinteistösähköä tuotetaan osin myös aurinkosähköä hyödyntämällä.

  Palvelutalon pääsuunnittelijana on toiminut Siren Arkkitehdit Oy ja rakennustöistä vastasi pääurakoitsijana Jatke Oy. ARA on myöntänyt Myllytien palvelu- ja senioritalolle Vuoden parhaat ara-neliöt 2020 -tunnustuspalkinnon.