Tyvene on Kokenut ja ammattitaitoinen palvelutalojen rakennuttaja

Kartoitetaan yhdessä mahdollisuuksia yhteisen palveluasuntohankkeen käynnistämiselle ja laaditaan hankkeelle toteutussuunnitelma.

OTA YHTEYTTÄ

   

   

  Uusia palveluasuntoja valmistui Hämeenlinnaan ja Helsinkiin – suunnitteilla palvelutalo Jyväskylään

  Hämeenlinnaan uusia koteja mielenterveyskuntoutujille

  Tyvenen omistukseen valmistui kesäkuussa Sairionranta – niminen palvelutalo Hämeenlinnan Sairioon hyvien liikenneyhteyksien ja palvelujen välittömään läheisyyteen. Palvelutalosta on upeat näkymät järvelle ja sen yli historialliseen Hämeen linnaan.  Palvelutalo tarjoaa asumis- ja kuntoutuspalveluja mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat asumisessaan eri asteista tukea ja ohjausta. Asumispalvelut taloon tuottaa Mikeva Oy, joka on tyytyväinen sekä palvelutalon sijaintiin että itse palvelutaloonkin. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jossa on wc ja suihku. Lisäksi kaikkien käytössä ovat yhteiset tilat; oleskelutilat keittiöineen, ryhmätoimintahuone, ruokailutilat, peseytymistilat, sauna sekä kodinhoitohuone. Uusissa tiloissa on huomioitu kuntoutujien tarpeet ja yksilöllisyys.

  ”Talo on aivan fantastisella paikalla. Lupa- ja rakennuttamisprosessi sujuivat erittäin hyvin ja hanke toteutettiin asiantuntevasti valmiiksi. Myös rakennusliike Lujatalo Oy hoiti oman osuutensa mallikkaasti.” kiitteli Mikeva Oy:n kiinteistöjohtaja Ari Lapveteläinen.

  Sairionrannan palvelukoti, Hämeenlinna

   

  Helsinkiin valmistui palvelutalo muistihäiriöisille ja huonokuntoisille asukkaille

  Syyskuussa 2014 valmistui pientalovaltaiselle alueelle Vartioharjuun, toiminnassa olevan Linnanharjun hoivakodin naapuriin, Valkamahovi -niminen palvelutalo pääosin alle 65 vuotiaille muistihäiriöisille ja huonokuntoisille asukkaille. Tehostettua palveluasumista tarjoavassa talossa on 45 ryhmäkotimuotoista asuntoa yhteistiloineen. Palvelutalot saavat synergiaetuja toisistaan mm. ruoka- ja jätehuollon sekä piha-alueiden toimintojen osalta.

  ”Olemme erittäin tyytyväisiä, että onnistuimme toteuttamaan kapealle ja maaperältään haastavalle tontille palvelutalon olemassa olevan palvelutalomme naapuriin. Helsingistä uusien palveluasuntotonttien löytäminen on erittäin vaikeaa, joten kaikki tonttimahdollisuudet on hyödynnettävä uusien palveluasuntojen aikaansaamiseksi erityisesti muistihäiriöisten asumispalvelutarpeiden voimakkaasti kasvaessa väestön ikääntymisen vuoksi” kertoi Marja Kokko Tyvenestä.

  Valkamahovin hoivakoti, Helsinki II

   

  Jyväskylään suunnitteilla monipuolinen hoivakoti ikäihmisille

  Monipuolisia asumis- ja tukipalveluja tarjoava palvelutalo on suunnitteilla rakennettavaksi Jyväskylään Holstin kaupunginosaan. Hoivantuottajaksi palvelutaloon on tulossa Jyväskylän kaupungin hoivakilpailussa hyvin pärjännyt Attendo Oy. Talossa on 66 kotia eritasoista asumispalvelua tarvitseville asukkaille kevyestä palveluasumisesta tehostettuun palveluasumiseen.

  ”Tavoitteemme on luoda ympäristö, jonne on helppo tulla ja jossa viihdytään. Panostamme hyvään hoivaan ja ikäihmisten hyvinvointiin ympäröivää kaunista luontoa arjessa hyödyntäen”, kertoo aluejohtaja Anne Flink Attendosta.

  Holstinpuistoksi nimetyn palvelutalon rakennustyöt käynnistyvät keväällä 2015 ja palvelutalo valmistuu siitä noin vuoden päästä. Tyvenen ja Attendon yhteistyö palvelutalojen toteuttamisessa käynnistyi vuonna 2008, jolloin yhdessä luotiin uusi palvelutalokonsepti tehostettuun palveluasumiseen. Siitä lähtien yhteisiä palvelutalohankkeita on toteutettu useita ympäri Suomen.

  Jyväskylän havainnekuva