Tyvene on Kokenut ja ammattitaitoinen palvelutalojen rakennuttaja

Kartoitetaan yhdessä mahdollisuuksia yhteisen palveluasuntohankkeen käynnistämiselle ja laaditaan hankkeelle toteutussuunnitelma.

OTA YHTEYTTÄ

   

  Tyvenelle valmistunut palvelu- ja senioritalo Malminkartanoon

  Helsingin Malminkartanoon puistoalueen ympäröimälle tontille Tyvenelle rakenteilla ollut Malminkartanon palvelu- ja senioritalo on valmistunut ja senioriasukkaat pääsevät nyt muuttamaan uusiin viihtyisiin koteihinsa lokakuun alusta lukien. Seniorikotien suunnittelussa on panostettu erityisesti pohjaratkaisujen toimivuuteen, tehokkuuteen sekä turvallisuuteen. Yli 65 -vuotiaille suunnattuja senioriasuntoja on yhteensä 53 kpl 30,5 m2:n suuruisesta yksiöstä 63 m2:n kolmioon.

  Palvelu- ja senioritalon 1. kerroksessa sijaitsee senioriasuntojen lisäksi ravintola, kuntosali saunoineen, päivätoimintasali sekä muuta palvelutilaa mm. kotipalvelulle ja terapiapalvelulle. Talon 2-3 kerroksissa sijaitsee neljä eri ryhmäkotia, joissa on omat, viihtyisät ruokailu- ja oleskelutilansa sekä yhteensä 62 hoiva-asuntoa paljon apua ja tukea tarvitseville ikäihmisille. Talon 4-5 kerroksessa on itsenäisemmin asuville senioreille asuntoja, joihin asukkaat voivat yksilöllisen tarpeensa ja kuntonsa mukaan hankkia tarvitsemiaan palveluita. Hoiva- ja kotipalvelut talon asukkaille tuottaa Hoitokoti Päiväkumpu.

  Viihtyisä seniorikohde sijaitsee loistavalla paikalla Malminkartanon keskustan tuntumassa, josta on helppo lähteä niin luontoon kuin lähipalveluiden tai kulttuurin pariin.  Puistoon rajoittuva talon oma viihtyisä piha-alue kutsuu asukkaat yhdessäoloon ja aktiiviseen toimintaan mm.  kuntoilulaitteiden ja laatikkoviljelyn parissa. Talon asukkaiden yhteinen kerhotila toimii niin asukkaiden kohtaamispaikkana kuin erilaisten yhteisöllisten tapahtumien ja tilaisuuksien pitopaikkana. ”Taloon perustetaan asukastoimikunta ja yhteisöllinen toiminta on tarkoitus käynnistää syksyn aikana, jolloin asukkaat pääsevät yhdessä luomaan talosta omannäköisen, aktiivisen senioriyhteisön” kertoo Tyvenen toimitusjohtaja Marja Kokko.

  ”Palvelu- ja senioritalon palveluihin on panostettu ja sen toivotaankin houkuttelevan senioriasukkaiden lisäksi myös muita lähialueen asukkaita käyttämään talon palveluita” toteaa Marja Kokko. Talossa toimivasta lämminhenkisestä ja kotoisasta ravintola Elosta muodostuu epäilemättä talon sydän, joka tarjoaa mm. maittavat ateriat sekä oman talon että lähialueen asukkaille. Samoin talon kuntosali viihtyisine saunatiloineen on myös niin talon kuin lähialueen asukkaiden käytettävissä.

  Ilmaston päästövähennystavoitteita on pyritty huomioimaan toteuttamalla talon lämmitysenergia pääosin maalämmöllä ja jäähdytysenergia pääosin maakylmällä sekä talotekniikan energiakäytön ohjaus tehokkaalla automaatiojärjestelmällä. Palvelu- ja senioritalon pääsuunnittelijana on toiminut Verstas Arkkitehdit Oy ja rakennustöistä vastasi Skanska Talonrakennus Oy.