Tyvene on Kokenut ja ammattitaitoinen palvelutalojen rakennuttaja

Kartoitetaan yhdessä mahdollisuuksia yhteisen palveluasuntohankkeen käynnistämiselle ja laaditaan hankkeelle toteutussuunnitelma.

OTA YHTEYTTÄ

   

  Tyvene osallistuu astetta alemmas-energiansäästökampanjaan

  Tyvene osallistuu valtakunnalliseen Astetta alemmas -energiansäästökampanjaan. Astetta alemmas (https://www.astettaalemmas.fi/) on valtionhallinnon energiansäästökampanja, joka kannustaa yrityksiä ja kiinteistön omistajia energian säästöön ja tarjoaa yrityksille, kiinteistöjen omistajille sekä asukkaille konkreettisia vinkkejä energiansäästöön ja sähkön kulutushuippujen leikkaamiseen kotona, työssä ja liikenteessä.

  Energian hinnan voimakas kallistuminen tulee korkojen nousun lisäksi nostamaan vuoden 2023 vuokria. Lisäksi riskinä on tulevan talven aikana myös sähköpula ja sen seurauksena mahdolliset sähkökatkot sähkön riittävyyden varmistamiseksi.

  Tyvene on omalta osalta osaltaan tehnyt ylläpidossaan olevien kiinteistöjen osalta säätö- ja huoltotoimenpiteitä energiansäästämiseksi erityisesti lämmityksen, ilmanvaihdon ja valaistuksen osalta.  Toimenpiteinä mm. rakennusten lämpötilaa laskettu yhdellä asteella, tehostetun ilmanvaihdon käyntiaikoja lyhennetty sekä valaistusta säädetty.

  Olemme haastaneet myös palvelutalojemme vuokralaisina olevat hoivayritykset ja senioritalojen asukkaat pohtimaan, miten he omalla toiminnallaan voisivat vähentää sähkönkulutusta ja siirtää sähkönkulutusta huippukulutuksen ajankohdilta (arkiaamut ja arki-iltapäivät-illat) vuorokauden muille tunneille, jotta sähkön kulutuspiikkejä voitaisiin tasata ja näin ennaltaehkäistä mahdollisia sähkökatkoja. Asukkaita on myös tiedotettu arjen pienistä, mutta merkittävistä sähkönsäästö -vinkeistä.