Tyvene on Kokenut ja ammattitaitoinen palvelutalojen rakennuttaja

Kartoitetaan yhdessä mahdollisuuksia yhteisen palveluasuntohankkeen käynnistämiselle ja laaditaan hankkeelle toteutussuunnitelma.

OTA YHTEYTTÄ

   

   

  Porvoon Toukovuoren palvelutalo on valmis

  Porvoon Toukovuoren palvelutalo on valmistunut aikataulussaan ja luovutettu Porvoon kaupungin hallintaan 30.11.2015. Tilat kalustetaan joulukuun aikana ja asukkaat muuttavat Epoon vanhainkodin tiloista uuteen palvelutaloon tammikuun aikana.

  Toukovuoren palvelutalossa on neljä ryhmäkotia, joissa on yhteensä 60 asuntoa sekä asukkaiden käytössä olevat yhteistilat. Palvelutalo on Tyvene Oy:n yleishyödyllisen tytäryhtiön Kiinteistö Oy Rauhanlähde I:n omistuksessa ja Porvoon kaupunki vuokraa kiinteistön yhtiöltä 20 vuoden vuokrasopimuksella.

  Kodikas ja turvallinen arki asukkaille

  Palvelutalon suunnittelun lähtökohtana ovat olleet hoivatyön tarpeet. – Tyvenelle tärkeintä on tyytyväinen asiakas ja laadukas palvelutalo, jossa niin asukkaiden kuin hoitohenkilökunnankin on ilo elää ja toimia, kertoo toimitusjohtaja Marja Kokko.

  Yhteistyö Toukovuoren rakentamisen aikana on sujunut hyvin. Meille on kuukausittain välitetty tiedote rakentamisen etenemisestä ja hoitohenkilöstö on saanut olla mukana suunnittelutyön ja rakentamisen eri vaiheissa. Esimerkiksi lukitukset, kulunvalvonta ja hoitajakutsujärjestelmä on suunniteltu yhteistyössä, kiittää palvelupäällikkö Camilla Andersson.

  Muutto vanhainkodista palvelutaloon tarkoittaa muutakin kuin seinien vaihtumista. Asukkaiden kanssa Epoosta Toukovuoreen siirtyvä henkilökunta on käynyt läpi vuoden kestävän kehittämiskoulutuksen. Valmentajana on toiminut Proud Age -koordinaattori Anna Pylkkänen.

  Olemme jo Epoossa tehneet monia muutoksia rikastuttaaksemme asukkaiden arkea. Haluamme, että asukkaat tuntevat Toukovuoren oikeaksi kodikseen. Arjessa huomioidaan kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet ja tottumukset niin, että jokainen asukas voisi kokea elävänsä omannäköistään elämää, kertoo palveluasumisen esimies Katarina Gustafsson.

  Laadukasta rakentamista

  Porvoon kaupungin toimitilajohdon ja hoitohenkilöstön kanssa yhteistyö sujui erinomaisesti koko suunnittelu- ja rakentamisprosessin ajan. Rakennuttamisessa panostettiin laadunvarmistukseen ja urakoitsija suoriutuikin rakennustöistä hyvin, ottaen huomioon varsin tiukan rakentamisaikataulun, kertoo Tyvenen rakennuttajapäällikkö Pekka Karsimus. Tyvenen rakennuksissa panostetaan myös energiatehokkuuteen ja uusiutuvan energian hyödyntämiseen. Niin myös Toukovuoren palvelutalossa, jossa hyödynnetään kaukolämmön lisäksi geoenergiaa.

  Porvoon Toukovuoren hoivakoti

  Toukovuoren palvelutalo 30.11.2015