Tyvene on Kokenut ja ammattitaitoinen palvelutalojen rakennuttaja

Kartoitetaan yhdessä mahdollisuuksia yhteisen palveluasuntohankkeen käynnistämiselle ja laaditaan hankkeelle toteutussuunnitelma.

OTA YHTEYTTÄ

   

   

  Jyväskylän Holstinpuiston palvelutalossa vietettiin harjannostajaisia

  Holstinpuiston palvelutalossa Jyväskylässä vietettiin harjannostajaisia. Kiinteistö on Tyvenen 33 palvelutalokiinteistö. Palvelutalo on 66-asuntoinen ulkoilu- ja puutarhateemainen hoivakoti, joka tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa ikäihmisille. Tällaisella teemalla oleva hoivakoti on laatuaan ensimmäinen Keski-Suomessa. Hoivapalveluiden tuottamisesta vastaa Attendo Oy.

  Holstinpuiston hoivakodissa ulkoilu- ja puutarhateema näkyy mm. hoivakodin sisätiloissa ja piha-ratkaisuissa. Perusajatuksena on tarjota asukkaille mahdollisuus toiminnalliseen ulkoiluun ja luontoelämyksiin. Jokaisella asukkaalla on oma huone. Hoivakotiin tulee 52 kpl 25 neliömetrin kokoisia huoneita, joissa on oma wc ja suihkutila. Lisäksi hoivakotiin tulee 14 kappaletta 30 neliömetrin kokoisia huoneita varustettuna omalla keittiöllä.

  Omasta elämästä pitää saada nauttia silloinkin, kun hoivan tarve kasvaa. Lähdemme siitä, että hoiva ja muut palvelut katsotaan asiakkaan henkilökohtaisten tarpeiden ja kunnon mukaan. Meillä on kokemusta kahdesta ulkoilu- ja puutarhateemaisesta hoivakodista Espoossa ja Oulussa, ja niissä asukkaat ovat olleet tyytyväisiä. Uskomme Jyväskylän ja lähikuntien ikäihmisten ihastuvan teemalliseen hoivakotiimme”, kertoo Anne Flink, Attendon Itä-Suomen aluejohtaja.

  Myös hoivakodin energiatehokkuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Hoivakodissa haetaan energiatehokkuutta lämmitysjärjestelmän hybridiratkaisulla, jossa kaukolämmön ja maalämmön yhdistelmällä hyödynnetään uusiutuvaa energiaa sekä rakennuksen lämmityksessä että jäähdytyksessä. Energiatehokkuutta parannetaan myös ilmastoinnin kattavalla lämmön talteenotolla sekä led-valaistuksella.

  Rakennustyöt ovat sujuneet aikataulun mukaisesti ja palvelutalon pitäisi olla pihoja myöten valmis vastaanottamaan uudet asukkaat kesäkuun puoliväliin mennessä. Valmis hoivakoti tulee työllistämään noin 40 ihmistä. Kohde on saanut ARA-rahoitusta.